Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-09-06

Vrede

Jag är arg. Arg på de folkpartister som gått över moraliska gränser för att vinna ett spel. Ett spel om makt istället för en kamp för ideologi.

Men jag är än mer arg på det parti som spelar det smutsigaste politiska spel jag någonsin sett. Ett parti som väljer att gå ut med presskonferenser på natten. Ett parti som låtsas som om alldaglig information är som statshemligheter. Ett parti som med en historia som både innehåller spioneri med hjälp av säkerhetspolisen mot politiska motståndare och valfuskande medlemmar som sedan medaljeras men vars nuvarande ledare väljer brösttoner och äckelspråk. Ett parti vars partisekrererare inte drar sig för att jämföra en annan partiledare med en våldtäktsman.

Ett part som mycket medvetet väljer att inte tala politik utan ständigt väljer att hitta och presentera andra konflikter som drar bort intresset för deras misslyckade skola, deras svikna löften om trygg äldreomsorg, deras skapande av klyftor och barriärer i utanförskapets Sverige, deras arbetslöshetspolitik...

Det får vara nog!

Jag kommer aldrig att acceptera omoraliska eller olagliga metoder som politiska verktyg.

Men jag är stolt över att vara Folkpartist.
Stolt över att vara med i ett parti som ständigt slagits för människans oändliga och lika värde.
Stolt över att vara med i ett parti som slagits för allmän och lika rösträtt.
Stolt över att vara med i ett parti som tagit kampen både mot högerns och vänsterns inhumana samhällsidéer.
Stolt över att vara med i ett parti som tror på människan och vill ge henne förutsättningar att växa - genom utbildning och bildning för alla.
Stolt över att vara med i ett parti som ständigt står i fokus i frågor om mänskliga rättigheter, kamp mot främlingsfientlighet, kamp för jämställdhet.

Jag är stolt över att vara Folkpartist!

6 kommentarer:

Eva-Lena Jansson sa...

Och jag blir bara förvånad över hur du, Reinfeldt och en del andra allianssupporters försöker skyla över en dumhet med att det är Socialdemokraternas fel, rent av valtaktik, att Lars Leijonborg och Folkpartiet jagas av media efter ditt partis dataintrång i SAP-net. I boken 1984 byter orden innebörd:"Krig är fred, frihet är slaveri, okunnighet är styrka". Och nu ett tillägg:
Brott är inte kriminellt alternativt
Skyldig är felfri

Peter Kjellman sa...

Nej Staffan,
nu blir jag förvånad över dig. Utan att ett ögonblick försvara sossarnas maktpolitik, tycker jag att du blundar för väsentliga fakta. Att gå in i motståndarnas datasystem är komprometterande och moraliskt förkastligt. Förmodligen finns det en juridiska spekt på saken också.

Jag själv - som fortfarande i många aspekter frisinnad men f.d. folkpartist - har känt oerhörd vrede över affären. I mina ögon är det den logiska epilogen för en partiledning, som under den gångna mandatperioden övergav frisinnet och socialliberalismen och i maktbegär slog in på populismens vägar. Först övergav man ideologin, sedan moralen. Säljer man sin själ, går det förr eller senare åt pipsvängen. Även om man vinner hela världen.

ullis sa...

Jag tycker valet ska handla om politiskt innehåll, inte skandaler. Att toppolitiker är inblandade i kriminella aktiviteter förlorar även (s) på - det är ingen som njuter kan jag lova. Däremot tycker jag det är märkligt att den största vreden i (fp) verkar vara att (s)är ilskna över det osm hänt.

Om (s) använt strategi i den här frågan hade det inte varit presskonferens på natten. Då hade presskonferensen varit strax före utfrågningen av Reinfeldt. Inte två timmar senare då alla journalister redan skrivit klart analyserna.

Björn Sundin sa...

Fantastiskt Staffan. Brottet som förmodligen är begånget kan ge upp till 2 års fängelse påstår media. Vet du, som är jurist, något förmildrande som kan rädda dina partikamrater? Så pinsamt. Vi försökte aldrig försvara vår "mejl-man" som spred rykten om Reinfeldt och vi sa inget om er övertydliga nedsvärtnings-strategi. Men nu är "spionskandalen" vårt fel. Så pinsamt.

Anonym sa...

När det gäöller övervaknnig av kommunister ska nog Werme tala med löiter mer nyanserad röst. Det är en verksamhet som också folkpartisterna försvarat.

Staffan Werme sa...

Eva-Lena:
Har jag påstått att brott inte ska beivras?
Svar: Nej!
Snarare tvärsom.

Därför är jag fortfarande stolt över att vara folkpartist med den historia och de politiska idéer socialliberalismen står för.