Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-09-04

Varför nu?

En LUF-are har blivit ertappad med att surfa runt på s intranät. Det är ganska uselt. Är det brottsligt ska det straffas.

Men man funderar varför detta är en nyhet nu. Det hela skedde under perioden november 2005 till mars 2006. Det har gått ett halvt år sedan dess. Varför ska s ha en presskonferens vid midnatt, timmarna efter Fredrik Reinfeldts TV-intervju?

För mig stavas det hela med ett ord: valtaktik.

Har man inte någon egen politik att prata om eller märker att det inte fungerar att skälla på andra partiers politik, gäller det att få folk att tycka illa om de andra partierna på andra grunder.

6 kommentarer:

John Johansson (s) sa...

Egentligen är ditt inlägg helt befängt, som att socialdemokraterna skulle ha ett intresse av att folkpartister gör dataintrång i socialdemokraternas intranät. Hade du velat hade du ju för övrigt kunnat läst nyheterna ordentligt, och inte bara sett till det faktum att de presenterades igår natt.

1. Det var en folkpartist som läckte nyheten till Dagens Industri, ingen socialdemokrat.

2. Senast förra veckan var det obehöriga personer som var inne på socialdemokraternas intranät, vilket kan innebära att uppgifterna spridits inom LUF och/eller folkpartiet.

3. Inte vid något tillfälle har du låtit bli att berätta om socialdemokratiska övertramp under valrörelsen. När sedan en folkpartist gör ett så nöjer du dig med att konstatera att det är "ganska uselt", men sen ändå försöker göra det till en socialdemokratisk skandal. Det är rätt underligt.

Staffan Werme sa...

Jag är inte ensam. Ett antal av de politiska kommentatorerna jag lyssnat på under dagen drar samma slutsatser. Varför nu? Varför kl 00.00? Hade det varit katastrof att vänta till måndag morgon? I så fall hade ju den blivande statsministern fått det mediautrymme han förtjänade...

Men jag säger fortfarande - det är ganska uselt, framförallt för en liberal, att tro att tjuvtittande är acceptabelt.

John Johansson (s) sa...

Det hade ju onekligen varit skojigt om media resonerat som så att Reinfeldt, i egenskap av statsministerkandidat, bör få vara i fred och därför låter vi en fullkomligt sensationell politisk skandal (vissa gör likheter med Watergate) vara till dagen efter. Det hade kanske skett i ett land dominerat av borgerlig media men nu är det ju inte, eh...eller jo...det måste helt enkelt ha varit en sensationell nyhet som de ville ut med.

För återigen, det var Dagens Industri som gick ut med det, inte socialdemokraterna.

Staffan Werme sa...

Journalisten på DI är enligt uppgift gammal SSU-are men det är oväsentligt. Det räcker med att läsa Lena Askling på den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet. Jag citerar: – Jag är egentligen mer förvånad över att inte fler sådana här grejer har avslöjats. Det finns en fighterkultur, särskilt bland de yngre aktiva i ungdomsförbunden men också inom ungdomsförbunden mellan olika fraktioner där striden är väldigt väldigt hård.
Och:
Samtidigt tror hon inte att den nu anklagade folkpartisten kan ha kommit över särskilt viktig information.
– Inget parti har sina största hemligheter på intranätet. Så fungerar ju ingen organisation.

Hur stort är egentligen detta? 14 dagar före ett val? När intrången slutade 14 mars???
Brott är brott och ska bekämpas. Men doften av taktik ligger tät.

Björn Sundin sa...

"Det är bättre med dubbelmoral - då har man ju två olika moraler att använda". Typ.

Du brukar skälla på sossarna för att vara lögnare, odemokratiska och vad det nu är. Men när ledande kandidater och anställda i er organisation (förmodligen) begår lagbrott och bryter mot all moral som finns - då är det inte så farligt. Skönt att ha flera sorters moral att ta till, som sagt.
"Hur stort är egentligen detta? 14 dagar före ett val? När intrången slutade 14 mars???"
Nej, de slutade inte 14 mars.
Hur stort det är? Vad tror du - om någon tar sig in på det mest interna nätverket där all information - jag säger all - finns. Exempelvis vår valstrategi (som ju märkligt nog läckte i våras). Ja, vad tror du?

Björn Sundin sa...

"För mig stavas det hela med ett ord: valtaktik." Så skrev Staffan. Och det har han ju på sätt och vis rätt i. http://www.expressen.se/index.jsp?a=675681